Welkom bij Walinga Trikes

Bij Walinga Trikes kunt u terecht voor trikeverkoop, –verhuur en –onderhoud. Ook voor occasions, reparatie, onderdelen en de jaarlijkse APK keuring van uw trike bent u bij Walinga Trikes aan het juiste adres. Walinga Trikes is officieel Rewaco dealer, maar is door de jaren heen gespecialiseerd in alle merken trikes.

Walinga Trikes is in 2006 opgericht nadat Leffert al jarenlang een droom had om voor zichzelf te beginnen. Vanaf kinds af aan is Leffert veel in de weer geweest met het sleutelen aan auto’s en brommers. Doordat Leffert iets unieks wilde hebben kwam hij al snel uit bij trikes.
Allereerst werd een deel van de schuur aan huis in Sondel omgetoverd tot werkplaats en mini showroom, waarin werd gestart met het verhuren van twee Rewaco trikes. Al snel werd deze ruimte te klein en werd er telkens weer een deel van de schuur “opgeofferd” om meer ruimte te creëren voor de trikes.

Na 10 jaar werd duidelijk dat alle hoekjes in de schuur in gebruik waren genomen. Na diverse aanvragen om op de huidige locatie uit te breiden, werd dit telkens door de gemeente afgewezen. Zodoende stond Walinga Trikes voor een lastige keuze: niet uitbreiden en in Sondel blijven of op zoek naar een grotere locatie op een industrieterrein.

Het werd de tweede optie! Want na een lange zoektocht viel het oog viel op het huidige pand aan de Kadijk in Lemmer. Een groot pand waar het mogelijk werd om de showroom en de werkplaats gescheiden van elkaar te maken. Een wens die al jarenlang gekoesterd werd, kon na al die jaren gerealiseerd worden. Na de nodige verbouwingswerkzaamheden gingen de deuren in oktober 2017 open.

Naast de fysieke locatie in Lemmer, is Walinga Trikes een aantal jaren geleden ook gestart met de trike webshop, in deze online winkel proberen we alle onderdelen van alle merken trikes aan te bieden. Bent u op zoek naar een bepaald onderdeel, maar kunt u deze niet vinden in de webshop, dan helpen we u graag om het juiste onderdeel te vinden. Het assortiment wordt elk jaar verder uitgebreid, zodat het aanbod steeds completer wordt.

Vanuit de nieuwe locatie probeert Walinga Trikes haar service nog verder te verbeteren. De afgelopen jaren heeft Walinga Trikes zich naast Rewaco Trikes gespecialiseerd in de verkoop van en onderhoud aan alle merken trikes o.a.; Boom-, WK-, Cosmopolitan-, Easy- en Boss’ trikes. Dit resulteert er in dat Walinga Trikes nu een allround trike bedrijf is waar je terecht kunt voor alles op het gebied van trikes èn dat elke trike welkom is.

Leffert en Rommy zijn beide gek op trikes en beide fulltime werkzaam in het bedrijf. Leffert doet het onderhoud en de verkoop, Rommy de verhuur, de trike webshop en de administratie. Daarnaast zijn de kinderen ook geregeld in de zaak te vinden om te ondersteunen bij verschillende werkzaamheden.

Heeft u ook zin gekregen om een op een trike te rijden, of wilt u meer informatie over de trikes, kom eens langs in onze showroom. Hier staat altijd een ruim aanbod trikes en een proefrit is altijd mogelijk.